ΤΕΕ-ΑΜ - Δελτίο τύπου

Το Σάββατο 29-11-2014 αντιπροσωπεία του Τμήματος, με τον πρόεδρο και μέλη της Δ.Ε. και μέλη της Μ.Ε. Κινητοποιήσεων και αγωνιστικών διεκδικήσεων του κλάδου, επισκέφθηκε διαδοχικά τους Βουλευτές Καβάλας, κκ. Πασχαλίδη Ιωάννη, Κλειτσιώτη Κωνσταντίνο και Παναγιωτόπουλο Νικόλαο, προκειμένου να τους εκθέσει σοβαρά προβλήματα του κλάδου με κορυφαίο το ασφαλιστικό και να ζητήσει παρεμβάσεις.

Εκτέθηκαν το πρόβλημα των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών και των αναποτελεσματικών ρυθμίσεων, το θέμα της υποχρεωτικής μετάβασης σε υψηλότερη ασφαλιστική κατηγορία ανά τριετία, το θέμα του ΚΕΑΟ, το θέμα της ανεπαρκούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, η υποστελέχωση του Γραφείου ΤΣΜΕΔΕ στην Καβάλα, και βεβαίως το τρέχον θέμα που ανέκυψε με την απαίτηση προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας κατά την διαδικασία έκδοσης εγκρίσεων δόμησης και αδειών δόμησης μονομερώς από τους μετόχους του ΤΣΜΕΔΕ.

Τονίσθηκε ότι παράλληλα με την ανεργία στον κλάδο, το ασφαλιστικό είναι κορυφαίος παράγοντας που θέτει τους μηχανικούς εκτός επαγγέλματος και διώχνει τους νέους κυρίως μηχανικούς εκτός Ελλάδος, ενώ επισημάνθηκε ιδιαίτερα το θέμα της διασφάλισης των αποθεματικών του Ταμείου μας και της διοικητικής και διαχειριστικής του ανεξαρτησίας.

Συζητήθηκαν επίσης ιδιαίτερα, η σημασία των προγραμμάτων ‘’Εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια’’ και η ανάγκη παρέμβασης για ενίσχυσή τους με επιπλέον πόρους κατά την νέα προγραμματική περίοδο προς την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που υστέρησε στις προηγούμενες κατανομές, και άλλα συναφή θέματα.

Οι κύριοι Βουλευτές άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κατανόηση τα θέματα που τέθηκαν και ανέλαβαν να παρέμβουν προς επίλυση θεμάτων.

Θα ακολουθήσουν ενημερώσεις και των άλλων βουλευτών Καβάλας και Δράμας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα 01 Δεκεμβρίου 2014
 

Διακηρύξεις διαγωνισμών

Διακηρύξεις διαγωνισμών

Blog Μηχανικών ΤΕΕ-ΑΜ

Επισκέπτες Online

Έχουμε 39 επισκέπτες online

Χάρτης Σεισμικής Δραστηριότητας