Μόνιμη Επιτροπή Αρχιτεκτονικών θεμάτων - Καβάλα

3feeet

 

Τα μέλη της Μόνιμης Επιτροπής Αρχιτεκτονικών θεμάτων

 

 

21266530

 Οι ανακοινώσεις της Μόνιμης Επιτροπής Αρχιτεκτονικών θεμάτων

 

 

 

 epitr poiot_clipart 1
Οι προσκλήσεις συνεδριάσεων της Μόνιμης Επιτροπής Αρχιτεκτονικών θεμάτων

 

 


Η Μόνιμη Επιτροπή Αρχιτεκτονικών θεμάτων δραστηριοποιείται στους εξής άξονες :

1. Τα ζητήματα που έχουν σχέση με τα ιστορικά κέντρα των αστικών κέντρων της Καβάλας και της Δράμας και τα θέματα που άπτονται της προστασίας και της ανάδειξης του κτιριακού τους πλούτου.
2. Αξιοποίηση και ανάδειξη παραδοσιακών και ιστορικών οικισμών,  προβολή της ιστορίας της οικιστικής εξέλιξης της περιοχής, συνεργασία με φορείς και διερεύνηση δυνατοτήτων για συντήρηση των αξιόλογων ιστορικών και οικιστικών συνόλων και των διατηρητέων κτιρίων με ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.
3. Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία και τα μνημειακά σύνολα και η προστασία και αξιοποίηση της ιστορικής πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.
4. Ο δημόσιος χώρος και η ισότιμη πρόσβαση σ’ αυτόν, τα δίκτυα κοινόχρηστων χώρων στις αστικές και περιαστικές περιοχές και η οργάνωση των μικρών οικισμών. Προγράμματα και δράσεις για την καταπολέμηση των αποκλεισμών στο δημόσιο χώρο και στον κοινωνικό εξοπλισμό και τις υποδομές.
5. Ο πολιτισμός και οι συνάφειές του με την αρχιτεκτονική και το δημόσιο χώρο.
6. Τα ανθρώπινα και αρχιτεκτονικά δίκτυα. Συνεργασίες και συναντήσεις. Σχέσεις με οργανισμούς, ινστιτούτα, διεθνείς και εγχώριες συλλογικότητες  για την προώθηση της αρχιτεκτονικής και την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Αξιοποίηση, στήριξη και ενδυνάμωση της  Γραμματείας της UIA ( Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων), στην Καβάλα
7. Γεγονότα αρχιτεκτονικής στην Ανατολική Μακεδονία σε ετήσια βάση.
8. Αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί.
9. Ρόλος και λειτουργία των ΣΑ, ΣΥΠΟΘΑ και ΕΠΑΕ
10. Πολεοδομική Νομοθεσία.
11. Βιοκλιματική αρχιτεκτονική.
12. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική παραγωγή, η εθνική και διεθνής εμπειρία.
13. Χωροθέτηση και λειτουργία των προσωρινών κατασκευών (παιδικά παιχνίδια, λυόμενα σπιτάκια, πάγκοι κτλ) στα διάφορα μέρη του κέντρου της Καβάλας και της Δράμας  (κεντρική πλατεία, πεζόδρομοι, δημοτικός κήπος).
14. Συνεργασία του ΤΕΕ-ΑΜ με τους Δήμους και τις Τεχνικές Υπηρεσίες αυτών, για την οριστική  χωροθέτηση όλων των δράσεων και καταγραφή–αποτύπωση αυτών σε τεχνικά έγγραφα (αρχιτεκτονικά σχέδια, τεχνικές εκθέσεις κτλ), όπως επίσης και να βρεθεί μια οριστική λύση στο θέμα των πολεοδομικών αδειοδοτήσεων, ώστε να υπάρχει ένα οριστικό έντυπο πλάνο που θα ακολουθείται πιστά από όλους για τις δράσεις αυτέ,ς προς αποφυγή λήψης αποφάσεων ως συνήθως την τελευταία στιγμή. Στο ίδιο πλαίσιο συνεργασία με τον ΟΛΚ (Οργανισμό Λιμένα Καβάλας) για τους ημιστεγασμένους χώρους του θαλάσσιου μετώπου για την οργανωμένη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
15. Διοργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014
 

Διακηρύξεις διαγωνισμών

Διακηρύξεις διαγωνισμών

Blog Μηχανικών ΤΕΕ-ΑΜ

Επισκέπτες Online

Έχουμε 26 επισκέπτες online

Χάρτης Σεισμικής Δραστηριότητας